Men dere skal få kraft når Den hellige ånd kommer over dere, og dere skal være mine vitner i Jerusalem og hele Judea, i Samaria og helt til jordens ende.
— Apg 1.8

ET SENDT FELLESSKAP

Kirken er et fellesskap av mennesker som tror på Jesus som Herre og er sendt til verden som Hans vitner gjennom liv, ord og gjerninger. Sentrumkirken er et fellesskap som er sendt lokalt til nabolag, skole, arbeidsplass, by, region og videre til verden. Gjennom et barne og ungdomsarbeid som når utenfor kirkeveggene, gir vi Jesus til en ny generasjon. Vi vil også bety en forskjell for de marginaliserte i samfunnet. Julegaveaksjonen hvor vi lager førjulsfest og gir fine gaver til barn og ungdom fra asylmottaket utrykker dette ønsket.


Et globalt oppdrag

Sentrumkirkens oppdrag er også globalt, derfor er vi sendt til områder utenfor landegrensene. Vi har valgt å involvere oss i kirken på Balkan.

Vi støtter økonomisk Aleksandar og Marija Vuletic som har plantet kirke i en bydel i Makedonias hovedstad, Skopje. Dette er tredje kirkeplantingen pioneerene Vuletic gjør, og vi står sammen med dem.

Vi støtter økonomisk kirken Glasnost fra Skopje, Makedonia. Fra begynnelsen har denne kirken hatt et ønske om å nå byens unge mennesker. I dag har de også flere familier og har tatt de første stegene for å etablere barnearbeid/søndagsskole i kirken. Glasnost består utelukkende av mennesker som er førstegenerasjonskristne.

Vi støtter økonomisk misjonærene Tommie og Gunilla Naumann. De har plantet kirke i Tessaloniki Hellas, betjener et nettverk av kirker på Balkan, trener kirkeledere i midtøsten og etablerer humanitært arbeid for de fattigste i regionen.

Vi støtter økonomisk Egli og Doviana Tollaku fra Tirana Albania som er unge, lovende ledere med et hjerte for sin by og sitt land. Egli tjener som ungdomspastor i ungdomsarbeidet the Loft som er en del av kirken Jesuit Nxenesit E Jezusit.


Pastor og lederkonferanse

Årlig har Sentrumkirken anvar for å gjennomføre EuroleadBalkan Pastor og lederkonferanse. Vi tar med oss det beste fra Nord Europa innen kirkeledelse for å undervise et stadig økende antall pastorer og ledere på Balkan. Foreløpig har dette gitt oss et kontaktnett av pastorer i Serbia, Montenegro, Kosovo, Albania, Hellas, Makedonia og Romania. Konferansen arrangeres foreløpig i Tirana, Novi Sad og Skopje.

LITTLE FRIENDS

Gjennom det hjertevarme prosjektet Little Friends i Skopje, er vi med på å bety en forskjell for marginaliserte på Balkan. Ingen vet nøyaktig hvor mange som bor i sigøynergettoen Shutka, men anslagene går fra 30 – 60 000 mennesker. Fattigdommen er stor og mange mangler basisferdigheter som å lese og skrive. Førskolen Little friends hvor barna lærer å lese og skrive, lærer om Jesus og tilegner seg basisferdigheter, er en Oase av håp i Shutkas store utfordringer. Vi har samlet inn penger til nytt bygg og gir nå årlige bidrag både til drift og lønn av barnehagen som gir barn fra Shutka en god start. Vi samarbeider med kirkene lokalt for å planlegge flere prosjekter som kan videreføre det positive Little Friends gjør.

 

Hvis du har noen spørsmål angående misjon i Sentrumkirken, ta gjerne kontakt med oss på misjon@sentrums.no.

 

Vil du gi en gave?

Du kan gi en gave til vårt misjonsarbeid ved å benytte vipps og merke med "Misjon".
Søk opp Sentrumkirken Sandnes eller bruk koden "11626" i Vipps-appen.

TAKK!