smerte

5.Mos. 30:6 

6 Herren din Gud skal omskjære ditt hjerte og dine etterkommeres hjerte, så du elsker Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel, slik at du skal få leve. 

Mange blir overrasket over at livet fremdeles gjør vondt etter at de har blitt kristne. Gud har ikke lovet å fjerne våre smerter på jorden. Han har ikke forlatt oss dersom vi har det vondt. Vi kan være midt i Guds plan, men føle at livet er en storm, slik disiplene fikk oppleve (Mark. 4:35-41). Faktisk så har det seg slik at Gud bruker vår smerte til å oppdra oss og gjøre oss sterkere. Han omskjærer hjertene våre så vi begynner å elske Han og andre mennesker. 
Skjermbilde 2018-05-22 kl. 14.30.32.png

Heb. 12:6-11 (ELB)

6 Herren oppdrar alle dem han elsker. Han straffer alle dem han har akseptert som sine barn.

7 Hold ut og lær av den lidelsen dere må gå gjennom. Det er bare Guds måte for å oppdra dere. Han behandler dere som sine barn. Hvem har noen ganger hørt om et barn som aldri blir snakket til rette? 

8 Ja, dersom dere aldri blir irettesatt, som alle andre, da er dere ikke Guds ekte barn. Da må dere være barn til noen andre.

9 Våre fedre her på jorden irettesatte oss, og vi var lydige og respekterte dem. Har vi da ikke mye større grunn til å akseptere at vår Far i himmelen oppdrar oss, slik at vi får leve evig? 

10 Våre fedre her på jorden oppdro oss i noen korte år, og de gjorde så godt de kunne. Når Gud oppdrar oss, er det alltid til vårt beste. Hans oppdragelse leder til at vi blir lik Gud, han som er hellig. 

11 All tilrettevisning kjennes smertefull og ubehagelig i øyeblikket. Dersom vi tar lærdom av å bli vist til rette, leder det til at vi følger Guds vilje og lever i fred både med ham og mennesker. 

Lar du Gud få omskjære hjertet ditt?