Ondskap blir til 

Du lurer kanskje på hvorfor slangen var i Edens hage. Hvorfor skapte Gud en skapning som kom til å lure mennesket bort fra Han? Her får vi vite at Djevelen var Guds vakreste engel, men han ble misunnelig og ville bli større enn Gud selv. Han var den første som gjorde opprør mot Gud og dermed var ondskap et faktum.

Esekiel 28:13-19      

13 I Eden, Guds hage, holdt du til. Du var dekket av alle slags dyre steiner: rubin, topas og diamant, krysolitt, onyks og jade, safir, turkis og smaragd. Forgylte kunstverk var dine trommer og fløyter, gjort i stand for deg den dagen du ble skapt.

14 Du var en salvet kjerub (engel), et vern. Jeg innsatte deg, du holdt til på Guds hellige fjell, blant glødende steiner vandret du.

15 Du var hel i din ferd fra den dagen du ble skapt, til det ble funnet urett hos deg.

16 Din store handel fylte deg med vold, og du tok til å synde. Da støtte jeg deg bort fra gudefjellet og gjorde ende på deg, du vokter og kjerub blant glødende steiner.

17 Ditt hjerte ble hovmodig fordi du var vakker, du ødela din visdom og din prakt. Da kastet jeg deg til jorden, jeg stilte deg fram for konger så de kunne se på deg. 

18 Med stor skyld og med urett i handel vanhelliget du dine helligdommer. Jeg sendte ild, og den fortærte deg. Jeg gjorde deg til aske på jorden rett for øynene på alle som så deg.

19 Alle som kjente deg blant folkene, gyser. Et skremsel er du blitt, du er borte for alltid.

Les Matt. 13:24-30 og Matt. 13:36-43 dersom du lurer på hvorfor Gud fremdeles lar ondskapen herje i verden.