jesus beseiret døden

Døden er den eneste fienden mennesket aldri har klart å bekjempe. Vi skal alle dø en dag. Hele kristendommen er bygget på at Jesus overvant døden, slik at de som tror på Han også vil gjøre det samme når de dør. Dersom Jesus faktisk sto opp fra de døde, er kristendommen sann, og vi kan stole på at vi en dag skal til himmelen. Her er ni gode grunner til at Jesus sto opp fra de døde: 

1. Graven ble funnet tom selv om den ble bevoktet 24/7. Det var dødsstraff å sovne på vakt for romerske soldater, så det er ikke sannsynlig at disiplene som var enkle fiskere kunne klare å snike seg forbi bevæpnede soldater, rulle bort steinen som var flere tonn tung og stjele liket. Og hvis de hadde klart det, hvordan kunne de da klare å gjemme liket? Det myldret av folk overalt fordi det var påske i Jerusalem. 

2. Jesu kropp ble aldri funnet. De jødiske og de romerske lederne likte ikke de kristne fordi de ville at ting skulle være som det alltid hadde vært. Alt de hadde trengt å gjøre for å knuse kristendommen på 1-2-3 hadde vært å vise fram Jesu kropp, og bevise at han ikke sto opp fra de døde. Det klarte de aldri å gjøre. 

3. Historiene er altfor flaue til å ikke være sanne. Det står i evangeliene at disiplene var redde og flyktet da Jesus ble korsfestet. Hvorfor skulle de finne på en historie som framstiller seg selv som pyser og idioter? 

4. Disiplene trodde ikke engang selv på at Jesus hadde stått opp. Vi kan lese i evangeliene at disiplene gikk tilbake til å være fiskere etter at Jesus døde. Hvorfor skulle de finne på noe de ikke engang trodde på selv?   

5. Disiplene hadde ingen motiv for å lyve. Disiplene hadde ingenting å vinne på å lyve om Jesu oppstandelse. Det var ingen rikdom eller berømmelse å hente. De ble snarere forfulgt for sin tro. 

6. Disiplene gikk i døden for sin tro. Mange dør for sin tro, men ingen dør for sin løgn. Hvordan kunne enkle fiskere holde på en hemmelighet de visste var en løgn hele sitt liv, og til og med gi sitt liv for denne løgnen? Det gir mer mening å tro at disiplene faktisk hadde sett Jesus stå opp fra de døde.

Skjermbilde 2018-06-28 kl. 11.41.01.png

7. De første som så den oppstandne Jesus var kvinner. Kvinner ble ikke regnet som troverdige vitner i en rettsak på den tiden. Hvis du skulle få noen til å tro på historien din for 2000 år siden var det dummeste du kunne gjøre å skrive at vitnene dine var kvinner.  

8. Jesus viste seg for over 500 mennesker på en gang. Skeptikere sier at de som så Jesus i levende live, hallusinerte, men det er fysisk umulig at 500 mennesker hallusinerer samtidig. I tillegg er det nesten umulig å få så mange mennesker til tro på samme løgn når de ikke har noe å vinne på det selv.

9. De største motstanderne ble troende selv. Paulus brukte livet sitt på å sette kristne i fengsel, men hans møte med den oppstandne Jesus gjorde at han ble den mest ivrige til å plante kirker og spre budskapet om Jesus. Jakob, Jesus sin egen bror tvilte på Jesus mens han levde, men ble så overbevist over at Jesus overvant døden at han konverterte fra jødedom til å bli leder for den kristne kirken i Jerusalem. 

Kristendommen kan ikke bevises, men som du ser gir det mer mening å tro på Jesus enn å ikke tro på Han. Det er for godt til å ikke være sant.