bibelen tørr å beskrive din faktiske tilstand

Det er mange andre kilder enn Bibelen som sier at du har stor verdi og at du er elsket, men det er bare Bibelen som i tillegg tørr å beskrive hvordan du egentlig har det.  

Rom. 1:28-32 (ELB)

28 Ja, etter som de ikke brydde seg om å kjenne Gud, lot Gud dem få følge sine egne onde tanker, slik at de gjorde det de ikke skulle ha gjort. 

29 Menneskene ble fylt av all slags ondskap, umoral, egoisme, hat, misunnelse, mordlyst, aggresjon, svik og ond vilje. 

30 Ja, de sladrer og lyver om andre. De håner Gud. De er storsnutet, arrogante og skrytende. De finner stadig nye måter til å gjøre det som er ondt, de er ulydige mot foreldrene sine. 

31 De tenker aldri på andre, men bryter stadig løftene sine, etter som de mangler både kjærlighet og medfølelse. 

32 De vet at Gud en dag skal straffe dem med døden for det de gjør, men likevel fortsetter de. Ikke nok med det: De roser også andre som lever på dette viset. 

Skal vi være ærlige med oss selv, liker vi å gjøre dumme ting selv om vi vet hva som egentlig er rett å gjøre. Skal vi være ærlige med oss selv, gidder vi ikke å ta tak i livet selv om vi vet at livet på jorden ikke varer evig, og at tiden går fort. Samfunnet sier at mennesket er godt på innsiden. Jesus sier at vi har et hjerteproblem. 

Matt. 15:19 (ELB) 

19 Fra hjertet kommer onde tanker, mord, utroskap i ekteskapet, seksuell løssluppenhet, tyveri, løgn og sladder. 

Bibelen er ikke en eventyrbok. Den skildrer en virkelighet det går an å kjenne seg igjen i. Ikke nok med det, så gir den deg en løsning på hjerteproblemet alle mennesker har.  

Heb. 4:14-16 (ELB)

14 La oss derfor holde fast ved troen på Jesus, Guds sønn. Han er vår store øversteprest som har steget opp til Gud i himmelen. 

15 Vi har en øversteprest som forstår våre svakheter, etter som han selv har blitt fristet på alle måter akkurat som oss, men uten å synde. 

16 Derfor kan vi uten den minste frykt komme til Gud når vi er i vanskeligheter. Vi kan stole på at han i sin godhet tilgir oss og bistår oss med den hjelpen vi trenger. 

Hvordan får ordene i Bibelen deg til å føle deg?